
Perfil

Eulàlia GRÀCIA MONT
Investigador Científico en CSIC, Barcelona
Posgrado en Francia, 1990
És Investigadora Científica del Departament de Geociències Marines de l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona (CSIC) des de l’any 2008. L’any 1990 obté la licenciatura en Geologia per la Universitat de Barcelona (UB) i la Maîtrise en Océanologie Appliquée per la Université de Perpignan (França) en el marc d’un programa ERASMUS. L’any 1991 obté el Diplôme d Études Approfondies en “Geosciences Marines” per la Université de Bretagne Occidentale (Brest, França). Entre 1992 i 1996 realitza el doctorat a la Universitat de Barcelona (UB) i l’Univ. de Bretagne Occidentale - IFREMER a Brest (França) sobre processos de gènesi d’escorça oceànica en conques de rere-arc (Bransfield, Antàrtida i Nord Fiji, Pacífic SO). L’any 1996 es doctora en Geologia per la UB, i entre 1996-1998 realitza una estada post-doctoral amb un contracte Marie Curie Fellowship (EC) al Southampton Oceanography Centre (Regne Unit) sobre la interacció vulcanisme/tectònica a la Dorsal Medio-Atlàntica. L’any 1999 s’incorpora a l’"Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera (CSIC) on inicia l’estudi d’estructures actives en marges continentals. L’any 2002, guanya un contracte d’Investigadora “Ramon y Cajal“ a la Unitat de Tecnologia Marina (CSIC) i l’any 2003 es consolida com Científic Titular, fins el 2008 que passa a ser Investigadora Científica del CSIC. Des de llavors, focalitza la seva recerca en l’estudi d‘estructures potencialment generadores de terratrèmols i tsunamis en els marges del Sud de la Península Ibèrica. Especialista en geociències marines, els seus interessos científics actuals son la deformació de marges continentals, tectònica activa, paleosismologia marina i riscos geològics (terratrèmols, esllavissades, tsunamis). Les eines que utilitza per a portar a terme la seva recerca son les de geofísica marina (acústica, sísmica, sismologia), sedimentologia i datacions. Des de 1990 ha participat en un total de 21 campanyes marines (5 de cap de campanya), destacant l’ús de submergibles científics profunds (Shinkai 6500 i Nautile) i la participació en el Leg 204 de l’Ocean Drilling Program sobre hidrats de gas (Marge d’Oregon, USA). Investigador Principal (IP) en 19 projectes nacionals i europeus finançats en convocatòries públiques competitives. Participant en un total de 46 projectes de recerca Nacionals, Europeus (EU/ESF) i Internacionals (NSF, INSU/IFREMER, ODP). Àrees: Pacífic SO, Antàrtida, Dorsal Atlàntica, Pacífic NE. Projectes actuals en el marge Sud d’Ibèria i Mediterrani (Golf de Cadis, Alboran i Nord de Tunísia). Ha estat editora de 2 volums especials i ha publicat 120 articles científics, 69 en revistes del SCI (48 de Q1) i 14 capítols de llibre. Ha impartit 14 seminaris convidats en congressos i centres de investigació internacionals, i realitzat 280 presentacions en congressos i simposis internacionals.
Sector profesional
La beca de Eulàlia
Estudios cursados con la beca
Geología
Tipo de estudio
Máster o equivalente
Universidad o centro de destino
Université de Bretagne Occidentale, Brest
Especialidad de los estudios cursados con la beca
Geología
Universidad de origen
Universitat de Barcelona
Especialidad de origen
Geología
El código de tu beca es . Debe constar en todas las publicaciones o materiales de difusión que realices y que tengan relación con la investigación financiada por la beca de ”la Caixa”. Concretamente, la mención que hay que hacer es: «El proyecto que ha generado estos resultados ha contado con el apoyo de una beca de la Fundación Bancaria ”la Caixa” (ID 100010434), cuyo código es ».
NOTICIAS SOBRE EULÀLIA

02 July 2015
SHAKE: analizando al detalle las fallas del mar de Alborán
Eulàlia Gràcia (Francia, 1990) es investigadora científica del Departamento de Geociencias Marinas del Instituto de Ciencias del Mar de Barcelona (CSIC). Recientemente ha dirigido con éxito la campaña SHAKE, una expedición a bordo del barco oceanográfico Sarmiento de Gamboa que ha analizado en detalle los sistemas de fallas que se encuentran en el fondo marino del mar de Alborán (al sur de la península Ibérica), con el objetivo de extraer información precisa y detallada para poder evaluar los riesgos geológicos de la zona.

19 March 2020
Una red de talento cada vez más conectada | Segunda parte
Hace dos semanas, algunos miembros de la nueva Junta de la Asociación de Becarios de ”la Caixa” nos presentaron a otros becarios que habían conocido gracias a esta red de talento. Completamos hoy esta serie, conociendo a nuevos becarios a través del resto de la junta. Una vez más, las conexiones entre becarios que nacen en las actividades de esta asociación ponen en valor la riqueza de oportunidades profesionales, y personales, que nutren esta comunidad.